Ennyit kapnak Lukakuék fejenként, ha megnyerik az Európa-bajnokságot

Fotó: Twitter/Belgian Red Devils
not image

Hujber Dávid

2021.június.11 - 13:04

A keretet tekintve lehet esélyük arra, hogy ott legyenek a döntő közelében, de nemcsak a finálé megnyeréséért járna számukra bónusz.

Hamarosan elrajtol a várva várt Európa-bajnokság, amit hatalmas érdeklődés övez, közvetlen a nyári olimpiai játékok előtt. A magyar szurkolók duplán érintettek, mivel hazánk válogatottja is ott lesz az Eb-n, ráadásul mérkőzést is rendezünk.

Közben a Mundo Deportivo arról jelentett, hogy mekkora összeget kapnak a belga játékosok, ha megnyerik az Európa-bajnokságot. Nem kis összegről van szó, összesen 435 000 euró üti a keret tagjainak markát, ha nyernek, és ez valamivel több mint 150 millió forint fejenként értendő.

Meccsről meccsre motiválnak lesznek a Het Laatste Nieuws információik szerint, és minden játékos 42 000 eurót kap, ha Belgium továbbjut a csoportkörből. Nem lesz túl könnyű dolguk, mert az oroszokkal, a finnekkel és a dánokkal fognak harcolni a két továbbjutó hely valamelyikéért.

További 170 000 eurós bónusz jár a negyeddöntős szereplésért, míg az elődöntőért már 290 000 eurót kapnának. Azzal, ha bejutnak a döntőbe, további 370 000 euró ütné a markukat, míg a trófea 435 000 euróba fájna a szövetségnek, fejenként.

Szeptembertől a Sport TV-re kell kapcsolnunk ha labdarúgó BL meccset néznénk

Ezek az összegek valamivel alacsonyabbak, mint amit kialkudtak a 2018-as orosz világbajnokságra, ahol a harmadik helyért 312 000 eurót vehettek át, addig a torna megnyerése esetében 445 000 eurót kaptak volna.