Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Hazugság, hogy a magyar betegeket már rangsorolnák az intenzív osztályok miatt

Magyarország kormánya többször is arra kérte az orvosi kamarát, hogy tartózkodjanak az ehhez hasonló álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.

Fotó: Báránd, 2021. március 18. Egy nő megkapja Késmárky-Kodak András háziorvostól az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a bárándi orvosi rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar koronavírus-betegszám már 10 ezer fölé ment a kórházakban, ami jelentős terhelést jelent az egészségügyi rendszerben, de akár kétszer több betegeket is el tudnának látni az intézményekben országszerte.

Ennek ellenére olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a betegeket már rangsorolni kell egyes kórházakban az intenzív osztályok telítettsége miatt. Gulyás Gergely miniszter ezt élesen tagadta a kormányinfón. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„A MOK és a MOSZ is nyilatkozott arról, hogy már rangsorolják a betegeket egyes kórházakban, hogy kit küldjenek intenzívre. Miért kommunikálja a kormányzat, hogy ez nem igaz?” – szólt az egyik kérdés a kormányinfó ideje alatt.

„Azért, mert nem igaz.” – mondta Gulyás. Tehát egy hazugság. A helyzet az, hogy nyilván olyan értelemben rangsorolni kell, hogy kit küldenek intenzívre, lélegeztetőgépre, kiknél vannak olyan tünetek, ami indokolttá teszi ezt, de vannak szabad ágyak.”

Fontos információk a magyar védettségi igazolványról: így kaphatjuk meg

„Az ágykapacitás és a humánkapacitás is rendelkezésre áll, tehát ez az állítás nem igaz. Többször kértük az orvosi kamarát, hogy tartózkodjon ilyen jellegű vélemények, vádak és megalapozatlan álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.”

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.