Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Hazugság, hogy a magyar betegeket már rangsorolnák az intenzív osztályok miatt

Fotó: Báránd, 2021. március 18. Egy nő megkapja Késmárky-Kodak András háziorvostól az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a bárándi orvosi rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021. március 18. - 17:10

Magyarország kormánya többször is arra kérte az orvosi kamarát, hogy tartózkodjanak az ehhez hasonló álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.

A magyar koronavírus-betegszám már 10 ezer fölé ment a kórházakban, ami jelentős terhelést jelent az egészségügyi rendszerben, de akár kétszer több betegeket is el tudnának látni az intézményekben országszerte.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

Ennek ellenére olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a betegeket már rangsorolni kell egyes kórházakban az intenzív osztályok telítettsége miatt. Gulyás Gergely miniszter ezt élesen tagadta a kormányinfón.

„A MOK és a MOSZ is nyilatkozott arról, hogy már rangsorolják a betegeket egyes kórházakban, hogy kit küldjenek intenzívre. Miért kommunikálja a kormányzat, hogy ez nem igaz?” – szólt az egyik kérdés a kormányinfó ideje alatt.

„Azért, mert nem igaz.” – mondta Gulyás. Tehát egy hazugság. A helyzet az, hogy nyilván olyan értelemben rangsorolni kell, hogy kit küldenek intenzívre, lélegeztetőgépre, kiknél vannak olyan tünetek, ami indokolttá teszi ezt, de vannak szabad ágyak.”

Fontos információk a magyar védettségi igazolványról: így kaphatjuk meg

„Az ágykapacitás és a humánkapacitás is rendelkezésre áll, tehát ez az állítás nem igaz. Többször kértük az orvosi kamarát, hogy tartózkodjon ilyen jellegű vélemények, vádak és megalapozatlan álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.”