Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Házi őrizetbe kerül Gyömrő korábbi polgármestere

Gyömrõ, 2014. június 20. Rendõrök Gyömrõn az Öreghegyi úton, ahol Gáspár Krisztián gyömrõi önkormányzati képviselõ családi házának teraszán tûz keletkezett 2014. június 20-án. Mivel felmerült az idegenkezûség gyanúja, rendõrök vizsgálták meg a helyszínt. A rendõrség ismeretlen tettes ellen indít büntetõeljárást rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt. MTI Fotó: Lakatos Péter
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Gyenes Levente még tavaly került előzetes letartóztatásba.

A Pest megyei város első emberét 2022 szeptemberében tartóztatták le, Gyenes Levente mostantól házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletet kap, amely a végzés szerint már nem módosul – írta meg a Magyar Nemzet.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Gyenes és több társa különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával került a hatóságok látókörébe, a NAV az egykori polgármester házához is kivonult.

A gyanúsítottaktól több értéktárgyat is lefoglaltak, így készpénzt, aranytömböket, karórákat. Gyenes Levente egy hűtlen kezeléssel kapcsolatos eljárásban is érintett, ami állami pénzekből épített napelemparkokhoz kapcsolódik.

Nem ez volt az első rendőrségi ügye

Gyömrő polgármesterét 2014-ben már elítélték adócsalás vétsége miatt, akkor a Kecskeméti Törvényszék hetedrendű vádlottként 9 hónap börtönre ítélte Gyenest, amit végül két év próbaidőre függesztettek fel.

Gyenes távollétében feladatait a város alpolgármestere vette át. A város egykori első embere 2002 és 2017 között volt polgármester, majd 2019-től töltötte be újra a pozíciót.