Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Házi készítésű fegyverek arzenálját fedezték fel egy 74 éves férfi otthonában

TÉMÁK:
#börtön
Fotó: Unsplash/Nicolas Hoizey
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A “fegyverőrültként” emlegetett idős férfi otthonában több tucat házi készítésű fegyvert és lőszert találtak a hatóságok.

Az Independent jelentése szerint a 73 éves Raymond Frederick Nugentet pénteken 7 és fél év börtönbüntetésre ítélték egy londoni bíróságon, miután 45 különböző lőfegyverrel kapcsolatos vádpontban elítélték.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A férfit, aki önmagára is csak “fegyverőrültként” hivatkozott, 2019 októberében tartóztatták le, miután 2018-ban egy hosszas nyomozást folytattak vaktöltényes fegyverek kapcsán, melyeket Csehországból szállítottak az Egyesült Királyságba.

Noha a férfi végig ragaszkodott ahhoz, hogy soha nem állt szándékában eladni, sem pedig használni a fegyvereket, később kiderült, hogy különböző fegyverek karton sablonjait vágta ki, hogy új elsütőmechanizmusokat készítsen több tucat hatástalanított fegyverhez.

A rendőrök sem számítottak arra, amit találtak

Nugent Hornchurchben található otthonában a rendőrök 2018 novemberében házkutatást tartottak, melynek során több tucat házilag készített fegyvert és lőszert találtak: a férfi rejtekhelyén rengeteg hatástalanított fegyver volt, melyeket átalakított éles lőfegyverré.

A vaktöltényeket pedig éles lőszerré alakította, melyeket a rendőrök elmondása szerint ugyanúgy lehetett használni a fegyverekben, mint a hatástalanítás előtt. A férfi ügyét először tavaly tárgyalták a bíróságon, egy szakértő pedig akkor kiemelte, hogy az egyik fegyver, melyet Nugent készített, valójában 25 százalékkal erősebb volt, mint egy hasonló kaliberű és stílusú, gyárilag gyártott lőfegyver.

E megállapítás nyomán pedig a bíróság is úgy vélte, hogy bár nem találtak bizonyítékot arra, hogy Nugent tevékenységéhez bármilyen bűncselekmény kapcsolódott volna, a birtokában lévő fegyverarzenál szó szerint halálos volt, és rossz kezekben hihetetlenül súlyos károkat okozhatott volna.