Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Ennyi volt a Barcelona és a Real Madrid legdrágább játékosának?

Fotó: Unsplash/Emilio Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 14. - 20:33

Philippe Coutinho és Eden Hazard nagyon hasonló helyzetben vannak: hatalmas pénzért, sztárokként érkeztek, de semmit nem tudtak letenni az asztalra. 

A klubok tudják, hogy annak ellenére, hogy csillagászati összegeket költenek a játékosokra, vannak olyanok, akik nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. 

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

A Real Madridnak és a Barcelonának is van példája erre az esetre, az előbbinek Eden Hazard, az utóbbinak Philippe Coutinho.

Eden Hazard a Cristiano Ronaldo utáni korszak nagy reménységeként érkezett a Real Madridhoz, akik 100 millió eurót költöttek rá, hogy kivásárolják a szerződéséből a Chelsea-nél. 

Miután megérkezett Madridba, azóta rengetegszer volt sérült, Carlo Ancelotti irányítása alatt alig szerepelt ebben a szezonban, a legutóbbi két mérkőzésen mindössze 12 percet tudhatott magáénak. Piaci értéke drasztikusan csökkent, a Transfermarkt szerint most mindössze 25 millió eurót ér.

Coutinhóra a Barcelona 120 millió eurót költött, valamint szólt egy záradék 40 millió euróról is a kivásárlási szerződésében. Amikor a Camp Nouba érkezett, a piaci értéke 150 millió euró körül volt, de most már csak 14 millió euró körül van, ugyanis az átigazolása nem sikerült valami jól, azóta pedig nem nagyon mutatta meg, miért is ér ennyit. 

A Marca szerint nem fog neki sokat segíteni Xavi érkezése sem, ugyanis ha eddig nem tudta lenyűgözni a klubvezetést, és nem találta meg a motivációját, akkor ezek után sem fogja. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.