A Real Madrid eladná a világsztárját, de túl sokat akarnak érte

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. július 22. - 10:44

A királyi gárdának nem egy olyan sztárja van a keretben, akikre valószínűleg nincs szükségük, mégis nagyon nehéz lesz tőlük megválniuk.

A Real Madrid 100 millió eurót fizetett Hazardért a Chelsea-nek, ami akkor nagyon jó üzletnek tűnt, bár sokan voltak, akik erősen kételkedtek ebben. Eleinte a londoniak nem akarták elengedni az egyik legjobb játékosukat, ám mivel a belga egy ideje már menni akart, rábólintottak a magas ajánlatra.

Tekintve azt, hogy Hazard mennyire nem hozza a régi formáját és hány alkalommal volt sérült, miközben a fizetése az egyik legmagasabb az LaLigában, nem kell túl nagy matek ahhoz, hogy kiszámoljuk, a Real Madrid kötött már ennél jóval jövedelmezőbb üzletet is…

Időről időre felbukkannak a hírek, miszerint Hazard távozhat, akinek az Európa-bajnokságon is sikerült megsérülnie. Szerencsére ez most nem súlyos, és hamarosan újra csatlakozhat a kerethez, immáron Ancelotti oldalán.

Az AS információi szerint ismét szóba került Hazard távozása, akinek nehéz lenne helyet kapnia a kezdőben, főleg ha továbbra is ingatag a formája és sérülékeny marad. A Chelsea hét évig alkalmazta a világsztárt, és most úgy tűnik, hogy ismét egyeztetni kezdtek a visszatéréséről.

Megint megkeresték a londoniakat a közvetítők, hogy felajánlják Hazard szolgálatait, de az üzlet nagyon bonyolultnak tűnik. Ennek főként gazdasági kérdései vannak, és emiatt nagyon nehezen kivitelezhető a transzfer, ráadásul Abramovics, a Chelsea tulajdonosa középcsatárra vadászik.

A Barca egy lépésre van attól, hogy eladja az egyik nagy sztárját, de van egy kis gond

Haaland a fő célpont, és Hazard nem szerepel a listájukon. A Real Madridnak legalább 60 millióért kellene eladniuk a játékosukat, hogy az üzlet ne legyen negatív hatással a mérlegükre. A spanyolok nyitottak erre, addig a britek részéről túl magas az összeg, amihez még Hazard magas fizetése is hozzáadódik.

Emellett Tuchel olyan középpályásokkal dolgozhat együtt, mint Mason, Havertz, Werner, Pulisic és Ziyech. Nehéz elképzelni, hogy Hazard beférne a kezdőbe, és hasonló lehet a helyzete a Real Madridnál, ahol egyre nagyobb teherré válhat a jelenléte, ha ez így folytatódik tovább.