Hazaindult az utolsó magyar mentőegység Törökországból: 35 életet mentettek

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Menczer Tamás számolt be arról, hogy az utolsó magyar mentőegység is elindult haza, akik összesen 35 embert mentettek ki a romok alól.

Menczer Tamás Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a múlt hétfői, 7,8-as erősségű földrengés nyomán Törökországba utazott utolsó magyar mentőegység is elindult haza: a magyar mentők összesen 35 embert mentettek ki a romok alól.

Soron kívül Fiatal nőt mentettek ki a Dunából a budapesti vízi-rendőrök vasárnap éjszaka

Menczer közlése szerint a z elmúlt napokban 167 magyar kutató-mentő szakember és 29 keresőkutya dolgozott éjt nappallá téve a törökországi tragédia romjai között. A magyar mentőegységek az elsők között érkeztek és az utolsók között távoznak.

Eközben Szentkirályi Alexandra szintén Facebook-oldalán tájékoztatott arról, hogy a 167 magyar szakember és a 29 speciálisan képzett mentőkutya az elsők között érkezett a törökországi földrengések helyszínére, hogy segítse a tragédia utáni mentési munkálatokat.

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Az idő szorításában összesen 35 embert sikerült élve kimenteni a romok alól. Emellett közlése szerint Magyarország kormánya a Hungary Helps Programon keresztül 50 millió forintos támogatást adott a földrengés utáni humanitárius program támogatására.

Mindez néhány hétig lehetővé teszi az egészségügyi ellátást és a segítő pontok működtetését a szintén nagy pusztítást elszenvedett Szíriában is. Szentkirályi azzal zárta bejegyzését: a mentőcsapatok lassan mind hazatérnek, de a humanitárius segítségnyújtásnak nincs vége.