Hazai pályán kapott ki a Debrecen, Dzsudzsák sárga lapot kapott

A debreceni Dzsudzsák Balázs az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Debreceni VSC – ZTE FC mérkõzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 21-én. A Zalaegerszeg 2-1-re gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az újonc Debrecen hazai pályán 2-1-re kikapott az eddig nyeretlen Zalaegerszegtől az OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Az április óta nyeretlen ZTE, amely szerdán 3-1-es hazai vereséggel fejezte be a vasárnap vihar miatt félbeszakadt mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, Babati nagy helyzetével nyitott, és többet veszélyeztetett az első húsz percben. Mezőnyfölénye Skribek 18 méteres bombájával érett góllá.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A vezető találat után is lendületben maradtak a vendégek, így a debreceni kapusnak többször is bravúrral kellett hárítania. Az újonc Debrecen a két 16-os között jól tartotta a labdát, de kapura lövés nélkül fejezte be az első félidőt.

A szünetben Huszti Szabolcs vezetőedző három helyen is változtatott a DVSC összeállításán, ami használt is, mivel a korábbi négy fordulóhoz hasonlóan a hátrányba került csapata egyenlíteni tudott, méghozzá Korhut közeli fejesével. Egyre inkább átvették az irányítást a hazaiak, Pintér a keresztlécet találta el.

Ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a „slusszpoén” pedig a zalaiaké lett, egy szépen kijátszott akció végén Grezda közelről a bal felső sarokba lőtt. A hajrában a Debrecen több gólt is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott. A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta.