18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Hawaii katona holttestét találták meg egy lángoló autóban

Fotó: Unsplash/Matt Hearne
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A fiatal, mindössze 21 éves katona halálát azonban nem a lángok okozták: szemtanúk számoltak be arról, hogy láttak egy férfit, aki egy kést tartott a kezében, a kocsi ajtaját becsukta, majd pillanatokkal a tűz előtt elmenekült a helyszínről.

A New York Post jelentése szerint Laau Jordan Laulusa őrmestert, a Hawaii Army National Guard tagját hétfőn reggel 6:40 körül találták meg a felgyújtott autóban, mely a Mililani középiskola előtt parkolt.

Szemtanúk pedig a rendőrségnek elmondták, hogy láttak egy férfit, aki egy szúró- vágóeszközzel a kezében kinyitotta, majd becsukta az autó ajtaját, csupán pillanatokkal azelőtt, hogy a jármű lángba borult, majd elmenekült a helyszínről. A járókelők ezt látva követték a férfit, a rendőrség pedig az ő segítségükkel őrizetbe vette.

A gyanúsítottat Samuel Jonesként azonosították, és vádat is emeltek ellene gyilkosság és gyújtogatás bűntette miatt. Óvadékát pedig egymillió dollárban állapították meg. Stephen Logan dandártábornok, a Hawaii Hadsereg Nemzeti Gárda parancsnoka egy közleményben számolt be a tragédiáról:

“Alohánk és imáink az ‘ohanával (családjával) és azokkal vannak, akik személyesen és hivatásszerűen ismerték ezt a katonát. Ez egy tragikus veszteség az egész Hawaii Hadsereg Nemzeti Gárdája számára. A folyamatban lévő nyomozás során együttműködünk a hatóságokkal.”

Laulusa 2019-ben kezdte meg szolgálatát, a hadsereg szerint pedig egy remek szakember volt. Nagybátyja megrendülten nyilatkozott a fiatal nő haláláról, kiemelve, hogy családja mindennél jobban szerette, egy kedves és odaadó ember volt.