Északkeleten már havazik, az M3-ason baleset történt a hó miatt

Fotó: Egy nő kutyát sétáltat a havazásban a Kolozs megyei Györgyfalva határában 2023. április 4-én MTI/Kiss Gábor
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Furcsa időjárás uralkodik jelenleg Magyarországon, melynek északkeleti részén már elkezdődött a havazás, és baleset is történt.

Északkeleten elkezdődött a havazás, nézzük mire készülhetünk a továbbiakban Az északkeleti országrészben péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos Facebook oldalán.

Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod keleti részén) síkvidéken 5 cm-t, lokálisan, illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 cm-t is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze – tudhattuk meg a közleményből.

Hamarosan a Bükbben és a Mátrában is változás állhat be: Ma délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány cm-es hóréteg alakulhat ki. Az erős északi, északkeleti szél ma napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.

A három havazással leginkább érintett megyének az intenzitástól függő csapadékhalmazállapot valószínűség diagramját is mellékeltük, ezekről összességében az olvasható le, hogy főként ma, és pénteken az említett területen a csapadék halmazállapota hó, tapadó hó lesz, pénteken viszont már a vegyes csapadék is megjelenik – írja az OMSZ a posztjában, mellékelve hozzá a diagramokat.

Az Útinform beszámolója szerint z M3-as autópályán Nyíregyháza térségében egy személygépkocsi szalagkorlátnak csapódott. A Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 217-es km-nél a belső sávot lezárták. A környéken szakad a hó, ezért vezessenek a téli útviszonyoknak megfelelően.