Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Hatvanezer ember élhet a teknős alakú úszó városon

TÉMÁK:
#Szaúd-Arábia
Fotó: Youtube | Lazzarini Design
Technológia

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A projekt csaknem 8 milliárd dollárból valósulhat meg, a világ legnagyobb hajója lehet a szaúdi teknős.

Ami egyébként erősen hasonlít egy stadionra, és a „terayacht” nevet kapta, ami még a „gigayachtnál” is sokkal nagyobb. Szaúd-Arábia persze nem egyszerű lakásokat alakítana ki benne, hanem luxusapartmanokat.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Az ősi szuperkontinens után elnevezett, Pangeos-ra keresztelt hajó terveit nemrég mutatta be Pierpaolo Lazzarini tervező, és ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor ez lesz a világ legnagyobb és legimpozánsabb hajója.

Kikötőre nem lesz szükség

A Pangeos kilenc hatalmas elektromos motorral lenne felszerelve, amelyek együttesen 16 800 lóerővel bírnának és 8 km/órás sebességet biztosítanának. 610 méteres maximális szélességével és 550 méteres hosszával a Pangeos mellett eltörpülnének az újgenerációs megajachtok legnagyobbjai is.

Az úszó város napelemek és vízenergia segítségével állítaná elő az áramot, a hajónak pedig gyakorlatilag nem lenne szüksége kikötőre. Más kérdés, hogy nincs a világon akkora kikötő, amely képes lenne egyáltalán befogadni.

A nem mindennapi hajó egyelőre még csupán a tervezőasztalon létezik, 8 milliárd dolláros költségeit közösségi finanszírozásból, NFT-k és virtuális jegyek értékesítéséből kívánják előteremteni – számolt be róla a TechTimes.