Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Hatmilliárd forinttal tartozik Magyarországnak Észak-Korea

TÉMÁK:
#Észak-Korea
MTI/AP/KCNA/KNS
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A kommunista vezetésű távol-keleti ország esetében minimális esély van arra, hogy visszafizetik a tartozásukat, igaz, a magyar kormány még reménykedik.

Magyarország a rendszerváltás előtt többször is adott kölcsönt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (KNDK). Csaknem 30 millió klíring, vagyis transzferábilis rubelről van szó, amely átszámítva ma közel 6 milliárd forintot tesz ki – olvasható a Világgazdaság riportjában.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Magyarország ezt a pénzt továbbra is szeretné visszakapni, ezért évről évre felmerül valamilyen megoldás. 2008-ban például Phenjan az akkori hírek szerint azt ajánlotta fel, hogy Budapest engedje el az adósság 90 százalékát, a maradékot, azaz több mint félmilliárd forintot pedig természetben, ginzenggyökérben fogadjon el.

Magyarország a rendszerváltás előtt többször is adott kölcsönt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (KNDK). Csaknem 30 millió klíring, vagyis transzferábilis rubelről van szó, amely átszámítva ma közel 6 milliárd forintot tesz ki.

A Magyar Államkincstár a Koreai Népi Demokratikus Köztársasággal szemben 29,63 millió klíring rubel követelést tart nyilván. Kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolataink a nemzetközi szankciók miatt visszafogottak – közölte a lappal a Külgazdasági és Külügyminisztérium.