Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Fontos információ: a hétvégén csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

Fotó: Pixabay
Belföld
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Fontos információt közöltek a hatóságok, akik elmondták, ezen a hétvégén csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Szabó Szilvia közölte, a magyar rendőrség, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Ezzel egyidejűleg az autópályaátkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel – tudatta a százados.

Két halálos áldozatot szedett tegnap a Balaton

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű az egész nap működő tompai átkelő felé kerülni vagy igénybe venni a 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi átkelőt, illetve a tiszaszigeti vagy kübekházi átkelőket, melyek 7 és 19 óra között használhatók.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Forrás: MTI