A határon kaptak el egy német férfit, nem kevesebb mint 5 kiló heroinnal

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. május 28. - 01:46

A férfi Szerbiából próbálta becsempészni a tetemes mennyiségű kábítószert, ám a pénzügyőröknek gyanús lett az üresen is meglepően nehéz bőrönd.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a német férfinak, aki 5 kilogramm heroint csempészett.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. május 24-én délután jelentkezett belépésre az általa vezetett autóval Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél. A beléptetéskor elrendelt tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök az autó utasterében megtaláltak és lefoglaltak több mint 5 kilogramm heroint.

A gyanúsított a kábítószert az utazóbőröndjében rejtette el. A pénzügyőröknek az tűnt fel, hogy a bőrönd fala a szokottnál vastagabb és súlya üresen is túl nagy. A gyanúsított a kábítószert 13 csomagban, fóliába tekerve rejtette el. A férfi előállítása során azt is megállapították, hogy röviddel azt megelőzően marihuánát fogyasztott.

A kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.