Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

A határon kaptak el egy német férfit, nem kevesebb mint 5 kiló heroinnal

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. május 28. - 01:46

A férfi Szerbiából próbálta becsempészni a tetemes mennyiségű kábítószert, ám a pénzügyőröknek gyanús lett az üresen is meglepően nehéz bőrönd.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a német férfinak, aki 5 kilogramm heroint csempészett.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. május 24-én délután jelentkezett belépésre az általa vezetett autóval Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél. A beléptetéskor elrendelt tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök az autó utasterében megtaláltak és lefoglaltak több mint 5 kilogramm heroint.

A gyanúsított a kábítószert az utazóbőröndjében rejtette el. A pénzügyőröknek az tűnt fel, hogy a bőrönd fala a szokottnál vastagabb és súlya üresen is túl nagy. A gyanúsított a kábítószert 13 csomagban, fóliába tekerve rejtette el. A férfi előállítása során azt is megállapították, hogy röviddel azt megelőzően marihuánát fogyasztott.

A kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.