Hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárban, két tűzoltó életét vesztette

Szentpétervár, 2021. április 12. Sûrû füst és lángok törnek a magasba a kigyulladt szentpétervári Nevszkaja textilgyár épülébõl a Néva folyó partján 2021. április 12-én. A J. Thornton angol kereskedõ által 1841-ben alapított vörös téglás épületben keletkezett lángok megfékezésében 300 tûzoltó vesz részt. Az oltási munkálatok közben egy tûzoltó életét vesztette. MTI/EPA/Anatolij Malcev
not image

Kornis Vivien

2021.április.12 - 19:12

Tűz ütött ki egy történelmi jelentőségű gyárépületben Szentpéterváron, a lángok elleni harcban két tűzöltó életét vesztette.

Hétfőn óriási tűz ütött ki egy gyárban Szentpéterváron, a lángok ellen harcoló két tűzoltó életét vesztette – közölték a hatóságok. 

A Ria Novosti tudósítása szerint a katasztrófavédelem sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy egy tűzoltóparancsnok életét vesztette oltás közben, és két bajtársa súlyos égési sérüléseket szenvedett a testfelületük 40-50 százalékán. 

A történelmi jelentőségű épületben egy 1841-ben alapított gyár a mai napig működött, 40 embert kellett evakuálni.

Már több mint tízezer négyzetméternyi terület áll lángokban, a tető és négy emelet plafonja összeomlott. A tűzoltók biztonságos távolságból végzik az oltást, egy helikopter is bevetésre került.

Az India Times értesülései szerint több mint 300 ember vesz részt a lángok elleni harcban. A tűz kitörésének oka egyelőre tisztázatlan, a hatóságok nyomozást indítottak.