Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Hatalmas lángok csaptak fel az Apple egyik beszállítójánál, nyolcan meghaltak, köztük két tűzoltóval

Fotó: llusztráció/Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. április 23. - 10:47

Két tűzoltó is életét vesztette a Sanghaj közelében lévő gyárban, ami az Apple egyik beszállítójaként is dolgozik.

A South China Morning Post beszámolója szerint nyolc ember vesztette életét a tűzben, köztük két tűzoltóval, akik az oltásban működtek közre. Az Apple egyik beszállítójának gyárépületéről van szó, mely egyik pillanatról a másikra borult lángokba.

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

A tűz csütörtök kora délután ütött ki, és egészen péntek reggelig tombolt. A két tűzoltó mellett hat civil halt meg a tűzesetben, melynek okai egyelőre ismeretlenek. A Shengrui Electronic Technology (Shanghai) Ltd. gyáráról van szó, ahol többen is a tűz fogságába kerültek.

A két tűzoltót és hat másik embert csak péntek reggel találták meg, holtan. A hatóságok vizsgálják a tűz okát, de azt már tudni, hogy a lángok gyorsan elborították a nagy üzemet, amikor az erőre kapott. Olyan nagy erővel tombolt, hogy több mint 900 tűzoltót és 123 tűzoltóautót riasztottak a helyszínre.

Kórháztűz Indiában, több mint tíz COVID-beteg halt meg emiatt az intenzív osztályon

Többek között nyolc robottűzoltó is részt vett a tűz oltásában, ami hosszú órákon át perzselte a gyár szerkezetét. Kínában az elmúlt években számos tűzoltó-tragédia történt. Tavaly márciusban 18 tűzoltó vesztette életét, amikor Szecsuán tartomány egyik hegyvidéki megyéjében egy erdőtüzet próbáltak eloltani. Egy évvel korábban pedig 27 tűzoltó hunyt el ugyanazon a területen oltás közben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.