Már csak hetekre vagyunk az új Harry Potter-játék piacra dobásától

EA
not image

Kulcsár Péter

2021. december 2. - 01:22

Az egyik nagy becsben tartott játékelemző és szivárogtató szerint a Warner Bros. Interactive új bejelentést tartogathat a Hogwarts Legacy fejlesztéséről.

A Gamerant magazin által kiszúrt iparági bennfentes forrástól származó szivárgás arra utal, hogy az Avalanche Software fejlesztői csapat készen állhat arra, hogy új részleteket mutasson be a régóta várt Hogwarts Legacy-ról, ami a Harry Potter-játékok next-gen változata lesz.

Egyelőre nem tudni, pontosan miről szólhatnak az ominózus információk, sokak szerint új előzetesek, esetleg koncepciórajzok várhatóak, valamint azt sem tartják kizártnak, hogy a főszereplőkről és a karakterekről is beszélhetnek majd.

Millie Amand szivárogtató szerint már csak néhány assetet kell helyrebillenteni a játékban, így valóban karnyújtásnyira van a megjelenés, és már csak a kiadóra várnak, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag hetekre, rosszabb esetben hónapokra vagyunk a game piacra dobásától.

Sajnos a megjelenésbe bekavarhat a Harry Potter-könyvek szerzőjének ügye, J.K. Rowling ugyanis ellenérzést váltott ki transzfób nézetei és megjegyzései miatt, ezért a Warner Bros. állítólag hezitál a játék lehetséges negatív reakciói miatt, így óvatosan közelítik meg a témától egyébként mérföldekre álló regényekhez köthető történéseket.