Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Harry Kane újabb rekorddal került be a Tottenham históriás könyvébe

MTI/EPA/Isabel Infantes
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kane nem csupán a Manchester City elleni fontos győzelemnek örülhetett vasárnap.

Hanem annak is, hogy 267 találatával ő lett a csapat gólkirálya az örökranglistán. Kane a 2021-ben elhunyt klublegenda, Jimmy Greaves rekordját adta át a múltnak, majd 60 ezer hazai drukker előtt mondta el, mit érez.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

“Egyszerűen varázslatos érzés, hogy itt, a hazai szurkolók előtt értem ezt el. Ez minden, amiről álmodtam. ” – mondta Kane, miközben a Tottenham drukkerei megállás nélkül éltették – írta a 90min.com.

“11 éves korom óta itt vagyok, rengeteg kemény munka, áldozat, odaadás van mögöttem. Emlékszem az első Premier League gólomra a Sunderland ellen, a régi White Hart Lane-en. Nem gondoltam volna, hogy valaha is elérem akár a kétszáz gólt is a bajnokságban.”

“Biztos vagyok benne, hogy amikor idősebb leszek, és visszatekintek a karrieremre, ez olyasmi lesz, amire rendkívül büszke leszek. A barátaim és a családom itt van, a mai ráadásul egy nagyszerű győzelem.”

„Annyira elszánt voltam, hogy végigjátsszam ezt a meccset, gólt lőjek, nyerjünk és hogy együtt élhessük át ezt a pillanatot. Nem is kérhettem volna többet. Jimmy az egyik legjobb csatár volt, aki valaha is játszott, az is csodálatos érzés, hogy vele egy lapon emlegetnek.”

„Biztos vagyok benne, hogy a családja otthon nézte a mai mérkőzést, és büszkék rá, hiszen ő volt a labdarúgás egyik legnagyobbja” – tette hozzá Kane, aki a Manchester City elleni győzelmet követően köszönetet mondott a drukkereknek is a rengeteg támogatásért, amit az elmúlt évtizedek alatt kapott.