Repülnek a nagyobbnál nagyobb nevek a Newcastle-nél, most az angol sztártámadó merült fel

Az eladva jelentésû felirattal ellátott táblát emeli fel egy ingatlanügynökség dolgozója a newcastle-i St. James' Park stadion elõtt 2021. október 7-én, miután a Newcastle United elsõ osztályú angol labdarúgóklubot megvásárolta egy szaúdi-arábiai hátterû konzorcium, amely a 430 milliárd dolláros szaúdi állami befektetési alapból (PIF), valamint a PCP Capital Partners és az RB Sports and Media nevû cégekbõl áll. MTI/AP/Scott Heppell
not image

Nagy Noel

2021. október 13. - 12:14

Mint ismeretes, a szaúdi királyi család megvásárolta a Newcastle United csapatát a sokak által nem kedvelt Mike Ashley csapattulajdonostól.

Amióta megtörtént a tulajdonosváltás, minden létező játékos neve felmerült, akit a szarkák magukhoz csábíthatnak Kylian Mbappétól kezdve Philippe Coutinhón át Keylor Navasig. Nyilván a legtöbb csak találgatás, különösen az első évben fog nehezen indulni az építkezés.

Ebbe a névsorba csatlakozott Harry Kane, a Tottenham és az angol válogatott sztártámadója – írja a The Sun értesülései alapján a Fichajes. Ehhez azonban a legnagyobb angol klubokkal kell megmérkőzniük, ami rontja az esélyeket.

A nyáron például rengeteg pletyka volt arra vonatkozóan, hogy Harry Kane a Manchester Cityhez csatlakozhat, ám a sajtó folyamatos beszámolói ellenére még legalább egy évet maradni fog a válogatott támadó.

A következő nyár azonban ismételten kérdéses lesz és az észak-londoniak köréből többen is állították, hogy Kane már ezen a nyáron távozott volna. A City is próbálkozott, amennyire tudott, még egy 150 millió eurós ajánlatot is az asztalra tettek.

A Manchester United és a Chelsea is nagy érdeklődéssel figyeli a támadót, miközben a szaúdiaknak ő lenne az egyik nagy ajándéka a Newcastle számára. Ennek a realitása jelenleg csekély, viszont jól megmutatja az új tulajdonosok ambícióit.