Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Három hónappal korábban visszakapják a gyalogosok a Lánchíd járdáit

TÉMÁK:
#Lánchíd
Budapest, 2023. május 1. A Lánchíd ível át a Duna folyón, háttérben a pesti városrész épületei. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Biztonságosabb lesz a közlekedés a Széchenyi tér Lánchíd felőli oldalán.

A tervezettnél három hónappal előbb, pénteken visszakapták a gyalogosok a felújítás alatt álló Lánchíd pesti hídfőjéhez kapcsolódó, a Széchenyi István térnél lévő járdákat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A kivitelező péntek reggel megnyitotta a gyalogosforgalom előtt a tér oldalában futó új járdákat és gyalogosátkelőket – tudatták.

Ezen a szakaszon elkészült az öntöttaszfalt burkolat, a szakemberek végeztek az új járdakorlátok felszerelésével, valamint új korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amit az újonnan kialakított gyalogos-átkelőhelyek kötnek össze a járdákkal.

Mint írták, a felújításnak köszönhetően az arra járók a korábbinál biztonságosabban közlekedhetnek a tér Lánchíd felőli oldalán. Kisebb szerelési és javítási munkák még lehetnek, ezek azonban már nem akadályozzák a gyalogosforgalmat.

A BKK emlékeztetett, a teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta. Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentes az utazás.

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a „Budapesti Lakógyűlésen”. Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek a hídon.

A BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják – olvasható a kommünikében.

MTI