Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Alig három év alatt „százados” lett az Arsenal edzője

London, 2020. február 27. Mikel Arteta, az Arsenal vezetõezõje a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Arsenal - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésen a londoni Emirates stadionban 2020. február 27-én. MTI/EPA/Will Oliver
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Mikel Arteta rendkívül fontos győzelmet ünnepelhetett az Ágyúsokkal.

Ám vélhetően a spanyol edző számára nem a századik, az Arsenal kispadján elért győzelme miatt volt lényeges a Fulham ellen idegenben aratott 3-0, mindinkább azért, mert így megőrizték ötpontos előnyöket a tabella élén a Manchester City-vel szemben – írja a 90min.com.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Pep Guardiola csapata szintén tovább növelte győzelmi sorozatát, habár a Crystal Palace elleni vendégszereplés elég nyögvenyelős volt, lévén csupán egyetlen góllal sikerült felülmúlniuk a ellenfelüket, Haaland 78. percében szerzett találatával.

Mikel Arteta 2019 decemberében írt alá az Arsenalhoz, immár nem játékosként, hanem edzőként. A 3,5 éves kontraktust szinte biztosan meghosszabbítják, hiszen közel két évtizede nem volt ennyire kézzelfogható esélyük a bajnoki elsőségre az Ágyusoknak, ami elég jó alkualap lehet Arteta számára.

Arteta, aki évekig Unai Emery mellett pallérozódott, már az első szezonját két serleggel zárta, FA-kupát és Szuperkupát is nyert újdonsült csapatával, kora ellenére pedig már most komoly rutinnal bír a baszk edző.

Az Arsenal 11 fordulóra van a Premier League elsőségtől, és nagyon úgy tűnik, hogy a Manchester United újabb botlása után kettőre szűkült a bajnoki cím várományosainak sorsa, kétségeink azonban ne legyenek, az igazi izgalmak még csak most következnek!