Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Egy tizenéves fiú és két felnőtt is életét vesztette, miután egy farm silójában rekedtek

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy amish családi farmon történt a tragédia.

A pennsylvaniai Potter Townshipben található farmra szerda reggel vonultak ki a rendőrök, a tűzoltók, valamint a mentőszolgálat emberei, miután jelentették a hatóságoknak, hogy emberek rekedtek egy mezőgazdasági silóban.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Mint kiderült, a 47 éves Andrew Beiler, valamint 14 és 19 éves fiai a silóban lévő mérgező gázok miatt megfulladtak, az azonban még nem világos, hogy miért rekedtek az épületben – számolt be róla a Newsweek.

A silógáz, különösen a nitrogén-dioxid súlyos orr- és torokirritációt okoz, belégzése szinte azonnali rosszulléthez vezet. Amennyiben hosszabb ideig van kitéve neki valaki, akár már perceken belül bekövetkezhet a halál.

A halottkém balesetnek nyilvánította az esetet, amely ugyanakkor ismét rávilágított arra, hogy a gabonasilókban dolgozókra számos veszély leselkedik. Nem csupán a gázokról van szó, hiszen az áramló gabona néhány másodperc alatt képes beteríteni egy embert, ahonnan utána szinte lehetetlen gyorsan kiszabadítani.

Az Egyesült Államokban szeptemberben már történt egy baleset, gyakorta bekövetkeznek a mostanihoz hasonló tragédiák. Habár igyekeznek felhívni a figyelmet a biztonsági szabványok betartására, a silók zömében ezeket nem alkalmazzák.