Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Harmadik stádiumú vérrákkal kezelik a Jurassic Park legnagyobb legendáját

Fotó: Sam Neill új-zélandi színész, Susan Sarandon amerikai színésznő és Rainn Wilson amerikai színész a Blackbird című film bemutatóján a 44. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. szeptember 6-án. MTI/EPA/Warren Toda
Kult
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint még tavaly év elején vette észre, hogy megduzzadtak a mirigyei, amelyet követően kemoterápiát kapott, ám ez sajnos sikertelennek bizonyult.

Sam Neill a kedden megjelenő, őszinte és szókimondó memoárjában árulta el, hogy súlyos betegsége van, ugyanis korábban angioimmunoblastos T-sejtes limfómával diagnosztizálták, ami azt jelenti, hogy harmadik stádiumú vérrákja van.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

„Az a helyzet, hogy beteg vagyok. Lehetséges, hogy meghalok, így talán fel kellene kicsit gyorsítanom a dolgokat”

– írta a Did I Ever Tell You This? című könyve első fejezetében.

A színész azt is elmondta, hogy a Jurassic World: Világuralom tavalyi reklámkörútja során vette észre, hogy megduzzadtak a mirigyei, amelyet követően kemoterápiát kapott, ám ez sajnos sikertelennek bizonyult.

Az írás egyfajta gyógyír lett számára

Majd egy új kemoterápiás gyógyszert kezdett szedni, amelyet élete végéig havonta fog kapni, annak ellenére, hogy jelenleg rákmentes. Elmondása szerint az utóbbi időszak nagyon nehéz volt, de elképesztően hálás minden egyes napért, minden percért, ami megadatott neki.

Neill hozzátette, hogy soha nem állt szándékában könyvet írni, s azért kezdett bele a munkába, mert jót tett számára az elfoglaltság, mialatt a kezelésekre járt, az írás pedig később egyfajta „gyógyír” lett számára – derül ki a The Guardian beszámolójából.

„Ahogy folytattam és írtam tovább, rájöttem, hogy ez tulajdonképpen okot ad arra, hogy éljek, és azzal a gondolattal feküdtem le aludni, hogy ’holnap erről írok majd… ez szórakoztatni fog’. Életmentő volt, mert nem tudtam volna mindezt végigcsinálni, ha nincs semmi dolgom

– fogalmazott.