Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Ismét rakétaesővel szórták meg Harkovot, de a megye tartja magát

Fotó: EPA/Vaszilij Zslobszkij
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 16. - 21:44

Oroszország rendkívül súlyos nehéztüzérségi támadásoknak tette ki Harkovot az elmúlt hetek során, amely komoly kárt okozott az infrastruktúrában.

Oleg Sinjehubov, Harkov megye kormányzója megerősítette, hogy az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb rakétatámadását hajtotta végre az orosz hadsereg.

A kormányzó ugyanakkor jó hírt is közölt, ugyanis bár lakóházak és az infrastruktúra megsérült, egy civil sem vesztette életét – idézte az Ukrajinszka Pravda.

„Az elmúlt hetek legnagyobb támadását hajtotta végre az ellenség Harkov ellen. 22:30 magasságában az ellenség rakéta-sorozatvetők segítségével lőtt Harkov megye Kijevszkij régiójára, magánházakban és utakon kárt okozva”

2:30 magasságában a vezérkar arról számolt be, hogy Belgorodból hét rakétát indítottak Harkov ellen. Sevcsenkivszkij, Kijevszkij, Szaltivszkij, Indusztrialnyij és Holodnohirszkij területeit mind eltalálták”

„Néhány rakéta nyílt területekre zuhant és nem okozott tüzet, az aknákról lerepült repeszek, valamint a robbanás hulláma azonban kárt okozott egyes épületek homlokzatában és az út felszínén”

Igor Terekhov, Harkov város polgármestere elmondta, hogy hétfő éjszaka legalább öt kerületet találtak el nehéztüzérséggel, több alkalommal is civil célpontot. Ez volt a helyzet egyébként Bohodukhiv, Csuhiv és Izjum járásokban is, nemcsak Harkov városában.

Sinjehubov és Terekhov is megerősítették, hogy az oroszok támadásai nem maradnak viszonzatlanul, az ukrán honvédők is folyamatos lövik az oroszok állásokat, többet meg is semmisítettek az elmúlt hetek során.