Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Súlyos rakétatámadások érték Harkovot, halálos áldozatok is vannak

Fotó: EPA/Ukrán katasztrófavédelem
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 18. - 11:16

Oroszországnak látszólag továbbra is az a célja, hogy Harkovot és környékét minél nagyobb mértékben elpusztítsa.

Oleg Sinjehubov, Harkov megye kormányzója bejelentette, rakétatámadás érte a megyeszékhelyet a hajnali órákban, amelynek következtében legalább egy ember elhunyt, további 18 pedig megsebesült, köztük két gyermek – írja az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

A kormányzó beszámolója szerint Harkov városának Szlobickij kerületét érte a támadás, ahol katonai célpont nem volt, civil viszont annál inkább. Mint Sinjehubov fogalmazott, az orosz terrorizmus nem ismer határt, melyet ez a támadás is alátámaszt.

Nem ez volt az egyetlen harkovi kerület, amit az oroszok célba vettek, összesen háromra lőttek ki rakétát, a legsúlyosabb támadás ezek közül Szalitviszkij kerület ellen történt, ahol egy hallássérülteknek is otthont adó lakóházat találtak el.

A Szaltivszkij kerület elleni támadásnak legalább hét halálos áldozata és 20 sérültje van, valamint többen a romok alatt rekedtek. Jogos kérdés, hogy vajon ezek a támadások is a híres-hírhedt „nácimentesítést” szolgálták-e.

Natalija Popova, a harkovi önkormányzat egyik tanácsadója az Ukrajinszka Pravdának megerősítette, hogy a Szaltivszkij tragédia azért is szörnyű, mert a halássérültek vélhetően nem hallották a légiriadót, ami megszólalt a támadás miatt.

Popova szerint még több hallássérült lehet a romok alatt, akik nem hallják a mentőcsapatok hívószavát – ezt egyelőre nehéz megmondani. Amíg zajlanak a munkálatok, fennáll a veszélye, hogy nő a halálos áldozatok száma.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.