Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Szörnyű tragédia történt az oroszok legutóbbi bombázásakor, megrázó részletek Harkovból

Fotó: Járókelők orosz támadásokban megrongálódott lakóépületek mellett Harkiv külvárosában 2022. május 25-én. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Hujber Dávid

2022. május 27. - 06:50

Újabb részletek láttak napvilágot a csütörtöki harkovi bombázásról, aminek több áldozata is van, köztük egy alig pár hónapos babával.

Oleh Szinyehubov, a Harkov megyei katonai közigazgatás vezetője számolt be arról, hogy sokan életüket vesztették csütörtökön egy bombázásban, ami a városközponthoz közeli lakónegyedben történt.

Sűrű bombázásokról számolt be a tisztviselő, megerősítvén azt a kilenc áldozatot, akiken már nem tudtak segíteni, köztük egy mindössze 5 hónapos babával. A meggyilkoltak között volt egy család is, akik az utcán sétáltak, amikor hirtelen becsapódtak a bombák.

Egy férfi épp a kisgyermekét tartotta a kezében, majd jöttek a bombák és végeztek velük. A baba édesanyja súlyosan megsérült, jelenleg kórházban van, egyelőre nincs arról információ, hogy milyenek a túlélési esélyei.

A vezető szerint az oroszok tüzérséget is bevetettek Ukrajna második legnagyobb városa ellen, amivel úgy gondolj, ahogy a helyi lakosok terrorizálása lehetett a cél. Katonai szakértők hamar arra a megállapításra jutottak, hogy az oroszok nagy lövegekkel és tüzérséggel támadtak a civilekre, akik közül tízen szinte rögtön életüket vesztették.

Egy kizárólag lakott területen történt az akció, miközben az ukrán csapatok tartják az állásaikat, és lassan a határ felé szorítják az ellenséget. Sevcsenkivszkij és Kijevszkij kerületeket szintén támadás érte Harkovban, ahol a halottakon kívül 19 sebesültet regisztráltak, köztük egy 9 éves gyermekkel – írja a CNN.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.