Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Hangulatunk és hangszínünk alapján választhat zenét számunkra a Spotify

not image

Kulcsár Péter

2021. február 1. - 03:44

A Spotify egy különleges technológiát védetett le a szabadalmi hivatalban, melynek értelmében a hangfelismerés segítségével különböző tényezőket, úgymint hangulatot, nemet, életkort és akcentust figyelembe véve képes lesz ajánlani a felhasználók számára új zenéket.

Az “audiójeleken alapuló ízlés- és hangulatfelismerés” névre keresztelt szabadalom a hangban érzékelt intonációt, stresszt, valamint beszédgyorsaságot elemzi majd ki, és mindezek alapján felállít egy lejátszási listát, amit a Spotify alkalmazáson belül meghallgathatunk.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A MusicBusinessWordlwide portál információi szerint a Spotify azért döntött az új technológia mellett, hogy sokkal kifinomultabbá varázsolhassák a rendszert, ezáltal valóban egyéni ízlések mentén történhet a zeneszámok kiválasztása.

Rengeteg funkció szerepel a szabadalomban, legyen szó éppen a hallható hangspektrum sűrűségéről, vagy éppen a hangfrekvenciára támaszkodó információk begyűjtéséről, melyeknek köszönhetően a Spotify képes lesz megkülönböztetni a júzer hangját a környezet zajaitól.

A funkció működéséhez el kell majd fogadni a frissített felhasználói feltételeket, melyek következtében a Spotify hozzáférhet bizonyos személyes adatokhoz is a már megosztott lejátszási listákon, illetve a barátaink által hallgatott zenéken és albumokon kívül.

Az egyik legfontosabb aspektus alapján nemcsak a zenei műfajok és stílusok, hanem a hangerő is módosulhat, amint változást érzékel a rendszer a júzer hangulatában, ezért a következő számokat már eszerint határozza meg az applikáció.

A Spotify az ízlés- és hangulatfelismerő technológián felül egy mesterséges intelligenciára épülő, zenemásolás elleni szabadalmat is levédetett, melynek algoritmusa ki tudja számolni, hány százalékban minősül plágiumnak az adott zeneszám.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.