Hamvasztása előtt feltámadt egy halottnak hitt koronavírusos nő

MTI/AP/Aidzsaz Rahi
not image

Kulcsár Péter

2021.május.17 - 11:33

A 76 éves indiai nőt éppen kórházba vitték, miután azt hitték, hogy elhunyt, később azonban kiderült, csupán eszméletét vesztette, ám végig életben volt.

Az India Today riportja szerint az utolsó pillanatban tért magához egy 76 éves covidos indiai asszony, akit családja el szeretett volna hamvasztani, mert azt hitték róla, hogy már nem él.

A testét már fel is rakták a halotti máglyára, és csupán néhány percre voltak attól, hogy meggyújtsák és elégessék, ekkor azonban a nő felkiáltott és kinyitotta a szemét.

Sakuntála Gaikvádot május 10-én vitték be hozzátartozói egy Baramati városban lévő klinikára, alig pár nappal azután, hogy pozitív koronavírustesztet produkált, állapota pedig leromlott.

Mivel nem találtak neki időben szabad betegágyat, ezért várakozás közben elvesztette eszméletét, rokonai pedig úgy gondolták, meghalt, és már nem lehet rajta segíteni.

Ekkor visszavitték őt Mudhale faluba, értesítették a rokonokat a haláláról, majd elkezdték megszervezni a halotti ceremóniát. Az összegyűlt rokonok felrakták testét a máglyára, amit meg szerettek volna gyújtani, ám ettől a nő felriadt.

Végül sikerült elvinniük az asszony a kórházba, ahol megkezdték a kezelését, viszont állapotáról több részletet nem árultak el.