Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Hamisítatlan őszi nap vár ránk kedden, némi csapadékkal tarkítva

Fotó: Unsplash/Lukas Godina
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 19. - 22:55

Az éjszakai hőmérséklet akár 5 fokig is visszakúszhat, míg napközben záporok és zivatarok tarkítják a napot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, emellett pedig mind ma, mind holnap napközben kisebb-nagyobb felhőtömbök vonulnak át felettünk, amelyek időnként zavarják a napsütést.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Éjszakára általában csökken a felhőzet, de elsősorban az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős tájak is lesznek. Hétfőn több helyen alakulhatnak ki gyorsan vonuló záporos, zivataros gócok.

Ezek késő estére nagyrészt lecsengenek, de az éjszaka során északkeleten, keleten helyenként továbbra is lehet eső, zápor. Kedden elszórtan a délnyugati és a keleti harmadban várható zápor, zivatar, másutt legfeljebb néhol valószínű.

Az északnyugati, nyugati irányú szelet napközben nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 13 és 18 fok között alakul.