Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Hamis számlákat küldenek az MVM nevében – ezek az árulkodó jelek

TÉMÁK:
#Csalás #levél #MVM
Budapest, 2023. február 5. Céglogó az MVM Next Földgáz ügyfélszolgálati iroda épületén a fõváros VIII. kerületében, a Fiumei úton. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az MVM figyelmeztette ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőket figyelmesen nézzék át.

Mint közleményükben írták, az adathalász üzenetek felismerhetőek, az árulkodó jelek kapcsán pedig egy tájékoztató felületet is létrehoztak, ami segít az ügyfeleknek, hogy meg tudják különböztetni a valós levelet a hamistól.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

„A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek” – tették hozzá.

„Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek: [email protected],[email protected] vagy [email protected].”

„Fontos, hogy az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).”

„Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni. Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal.”

„Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az [email protected] email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.”