Hamis orvosi igazolással lógott az iskolából, a háziorvos buktatta le

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2021. július 30. - 16:53

Egy 17 éves hajmáskéri fiatal úgy próbálta igazolni iskolai távolmaradását, hogy orvosi igazolásokat hamisított, ez azonban rövidesen szemet szúrt az ösküi helyettesítő háziorvosnak is, aki végül feljelentette a fiatalt.

A rendőrség honlapján számolt be az ügyről, melyben egy 17 éves hajmáskéri fiatal hamis orvosi igazolásokkal próbálta igazolni iskolai távollétét. Az ösküi helyettesítő háziorvosnak azonban szemet szúrt a dolog, feljelentést tett az ügyben, majd a rendőrségnek elmondta: a fiú egyik időpontban sem jelent meg nála vizsgálat céljából.

A rendőrök a 17 éves fiút hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták gyanúsítottként, aki később tettét elismerte és azóta megbánta. A nyomozóknak elmondta, hogy így akarta elkerülni az ösztöndíj megvonását, valamint az igazolatlan hiányzások miatti felelősségre vonást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.