Hamis házkutatásokat tartanak álrendőrök, nem árt odafigyelni

Illusztráció/Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.19 - 12:35

Ismét felbukkantak az álrendőrök, ezúttal Romániában tévesztik meg a lakosságot azzal, hogy házkutatás gyanánt különböző értéktárgyakat tulajdonítanak el.

Az arcátlan csalók házkutatások álcájával hatolnak be a gyanútlan áldozatok lakására, akiket kirabolnak anélkül, hogy tudomásuk lenne róla – adta hírül a Főtér magazin.

A Mehedinti megyei rendőrséget legutóbb egy 66 és egy 70 éves idős asszony értesítette, mivel rájöttek, hogy valószínűleg olyan egyenruhások járhattak náluk, akik nem valódi rendőrök lehettek.

A lakásukhoz kiérkező három férfi rendőrigazolványt mutatott fel, valamint bilincseket is tartottak maguknál, a lakás átkutatása során talált készpénzt pedig zsebre vágták, majd távoztak.

A rendőrség szerencsére gyorsan intézkedett, és hamar rá is bukkantak a három 26 és 48 év közötti temesvári csalóra, akiket azóta az ügyészség engedélyével letartóztattak.

Többek között két hamis rendőrigazolványt, egy bilincset, latex kesztyűket és különböző összegeket is találtak; mindhármukat őrizetbe vették, és javasolták az előzetes letartóztatásukat.

Legutoljára egy 33 éves férfi a szervezett bűnözés elleni ügyészség alkalmazottjaként mutatkozott be és kért el kenőpénzt egy nőtől, cserébe pedig azt ígérte neki, hogy eltörli az adóhatóságnál felhalmozott büntetéseit, és nemcsak Romániában, hanem Magyarországon is történt már hasonló incidens.