Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Kiderült, mennyit fizetett a Hamburg Németh Andrásért

Fotó: A második magyar gólt szerző Németh András (j) ünnepel csapattársaival a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az ifjú magyar reménységért nem kevés pénzt fizetett a Hamburg a Genknek.

A német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV csapata szerződtette Németh Andrást, a magyar válogatott húszéves csatárát. A német klub a honlapján közölte, hogy a belga Genk együttesétől érkező csatár 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

“András egy modern középcsatár, aki nemcsak a támadások befejezésénél kiváló, hanem a játékintelligenciáját tekintve is az” – méltatta az új szerzeményt Jonas Boldt, a második, azaz feljutást érő helyen álló HSV sportigazgatója.

“Tetszik a HSV játékstílusa, a domináns támadófutball. Ez és a vezetőedzővel folytatott beszélgetések teljesen meggyőztek” – idézte a honlap Németh Andrást, aki 20-as számú mezt viseli majd az együttesben.

A 2002 novemberében, Fokvárosban született támadó a Vasasban nevelkedett, majd Belgiumba igazolt, a belga élvonalban éllovas Genkben 2022-ben 21 tétmeccsen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott. Éveken át volt korosztályos válogatottak alapembere, majd tavaly novemberben a felnőtteknél is bemutatkozott és gólt is szerzett a Luxemburg elleni 2-2-re végződött barátságos találkozón.

Sajtóinformációk szerint a HSV 750 ezer eurót (körülbelül 290 millió forintot) fizetett Némethért. A magyar játékos a hamburgiak harmadik téli igazolása Javier Montero és Noah Katterbach után. A HSV vasárnap a 14. helyen álló Eintracht Braunschweiget fogadja a bajnokság második felének első fordulójában.

(MTI)