Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hamarosan újranyit a rezsiválság miatt bezárt Hotel Hungaria

TÉMÁK:
#Budapest
Budapest, 2021. április 30. A Danubius Hotel Hungaria City Center (egykori Imperial Szálló - késõbb Grand Hotel Hungaria) épülete a Rákóczi úton. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A tervezettnél néhány nappal korábban megnyitják az október közepén bezárt szállodát.

A Danubius Hotel Hungaria november elsején zárt be, a lépést a magas rezsiárakkal indokolták. A jelenlegi foglalási adatok azonban pozitív képet festenek, ami miatt már korábban kinyithatnak.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A tervezett február 28-ai nyitást így február 23-ra tették, az értesüléseket pedig Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója is megerősítette, aki a szükséges kapacitásbővítést is megemlítette.

Erősödni látszik a turizmus – ez áll mögötte

„A várható keresletet figyelembe véve úgy ítéltük meg, hogy itt van az ideje a kapacitásaink bővítésének, és megnyitjuk a házat. Pozitív fordulat a turizmusban, hogy a covid óta gyengélkedő üzletág, a csoportos beutaztatás ismét megerősödni látszik.”

“Széleskörű szállodai portfólióval rendelkezünk a fővárosban, így ez idő alatt is lehetőségünk volt munkát biztosítani a Hungariában dolgozó kollégáinknak” – tette hozzá.

A foglalások erősödése annak is köszönhető, hogy kezdenek visszatérni a turistacsoportok Budapestre, valamint a magyar főváros számos nagy rendezvénynek ad otthont az idei évben – írja a Turizmus Online.