Hamarosan megépülhet Debrecenben a Nemzeti Oltóanyaggyár

Budapest, 2021. február 20. Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinái (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 20-án. MTI/Bruzák Noémi
not image

Kulcsár Péter

2021.március.3 - 01:03

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú beruházásként tartja számon a kormány a vakcinagyárat.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja az ingatlan-nyilvántartás szerinti Debrecen külterület 0204/37 helyrajzi számú ingatlanon, valamint az ezen ingatlanból a telekalakítási eljárásban hozott döntés véglegessé válását követően kialakított ingatlanokon megvalósuló, a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósításával és az azokhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – adta hírül a Magyar Közlönyben megjelent rendeletre hivatkozva az Infostart portál.

A beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek, illetve a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra vonatkoznak.

A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő 15 nap.

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások ügyintézési határideje harmincöt nap. A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyekben a szakhatósági eljárásra vonatkozó ügyintézési határidő – ha jogszabály rövidebbet nem állapít meg, valamint a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével – nyolc nap.