Hamarosan maguktól állnak meg a Teslák a piros lámpánál

not image

Kolláth Benjámin

2020. április 25. - 14:25

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk Twitteren közölte a napokban, hogy a gyártó egy olyan frissítésen dolgozik, amelyet telepítve az autó magától megáll a piros lámpáknál és a STOP tábláknál.

A Tesla „önvezető” technológiájának jelenleg két lépcsőfoka van. Az első, az Autopilot egy rendszer, ami a sáv- és sebességtartó automatika mellett egyéb kisebb dolgokat is tartalmaz. Aztán ott van a Full-Self Driving (azaz a teljes önvezető mód), amely félrevezető neve ellenére egyelőre csak arra képes, hogy a Teslák maguktól fel és lehajtsanak az autópályákról, sávot váltsanak, és beálljanak a parkolóba.

“Nagyon keményen dolgozunk, hogy kihozhassuk a közlekedési lámpáknál való megállást és elindulást.” – írta Musk.

A közlekedési lámpákkal kapcsolatos fejlesztés Musk tweetje szerint egyéb más fejlesztésekkel együtt érkezik majd: „A Reverse Summon (automata parkolás) mód az idei FSD-fejlesztések Autopilotra vonatkozó csomagjának része lesz.”

A hírek nem sokkal azután érkeztek, hogy Musk még március 5-én, szintén Twitteren „még több FSD-kiegészítést” ígért. Akkor az Electrek még arra tippelt, hogy Musk a városi automata vezetésre gondolt, amibe a közlekedési lámpákra való reakció is beletartozik.

Eközben Elon Musk más fronton is sokat remél az autóitól:

https://liner.hu/elon-musk-szerint-a-tesla-autoi-emberfelettiek-lesznek/