Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Hamarosan fizetős lesz a parkoló a Normafánál

Fotó: MTI/Mónus Márton
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erről a XII. kerületi önkormányzat tájékoztatott a közösségi médiában.

A XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán tájékoztatott arról, hogy 2023. január 21-től fizetős lesz a Normafánál az Eötvös út – Hegyhát út találkozásánál (a CBA mellett) induló aszfaltos parkoló.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A fizetőidőszak csak hétvégén és munkaszüneti napokon 8.00 és 20.00 óra között lesz, a parkolási díj pedig 440 forint/óra. Tájékoztatásuk szerint a parkoló területén a fenti fizető időszakon kívül a várakozás ingyenes.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a parkolóban történt várakozásért a zöld rendszámmal rendelkező gépkocsik, valamint a motorkerékpárok után is fizetni kell.

A mozgáskorlátozottak által vezetett, valamint az őket szállító járművekre kiadott érvényes parkolási igazolvány jogos és szabályos használata esetén azonban a parkolás ingyenes.

A XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők részére (3500 kg-nál kevesebb össztömegű gépjármű esetén) a Hegyvidéki Önkormányzat 50 százalék kedvezményt biztosít. További részletek ezen a linken.