Halott szüleit keresi az olasz felvonótragédia ötéves túlélője

Fotó: Unsplash/Soragrit Wongsa
not image

Borbély Fanni

2021. május 31. - 18:58

“Hol van anya és apa?” – kérdezte az olasz kórházban az az ötéves gyermek, aki egyedüli túlélője volt az Olaszországban történt felvonótragédiának, amelyben 14-en haltak meg, köztük Eitan öt közvetlen családtagja.

Nem világos, hogy Eitan Biran, aki élve megúszta a tragédiát, amikor a múlt héten az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében lévő hegyoldalba zuhant a drótkötélpályás kabin, tudja-e, hogy szülei, kétéves öccse és dédszülei meghaltak.

A gyermeket, aki többszörös csonttöréssel megúszta, apja ölelése mentette meg, aki meghalt, amikor a kabin a földre zuhant – közölte egy kórházi szóvivő a Times of Israel szerint.

Nagynénje, aki orvosként dolgozik Olaszországban, a nagymamájával együtt végig az ágya mellett volt. Szüleit, a 30 éves Amit Birant és feleségét, a 26 éves Tal Peleg-Birant, valamint fiukat, Tomot Izraelben temették el – írja a New York Post.

Az olasz hatóságok szerdán letartóztattak három férfit, akik kapcsolatban állnak a kötélpályát üzemeltető Ferrovie Mottarone vállalattal, mondván, hogy a vészfékeket hatástalanították, ám azóta kettejüket kiengedték a börtönből, így szabadlábon védekezhetnek.