Dollár
381,98 Ft
Euró
392,04 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,605 $

Haláltábornak tartják a gondozóotthonokat a bent lakó idősek

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 22. - 17:36

Hiába zajlik folyamatosan a vakcinációs kampány Amerikában, egyre több idős érzi úgy, hogy elfeledkeztek róluk a hatóságok.

A 74 éves vancouveri Diana Reichert egy hónapja kapta meg a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, mégis magányosan érzi magát, mivel a látogatási tilalom továbbra is érvényben maradt a gondozóotthonban.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

“Egy héttel előre egyeztettünk a szakmai stábbal, ám mégsem engedtek be minket édesanyámhoz. Hosszú távon ennek súlyos következményei lesznek, nem értem mire várnak még, nehezen bírja a megpróbáltatásokat” – magyarázta lánya a CTV News lapnak.

Egy másik lakó felesége, Anna Van Blankenstein elmondta, férje egyszer már átesett a koronavírus-fertőzésen, és a védőoltást is beadták neki, ennek ellenére nem engedik meg, hogy meglátogassa őt az idősotthonban, hiába kérleli állandóan az ott dolgozó ápolókat.

“Rettenetes élmény a látogatás. Állig felmaszkozva, egymástól 4,5 méterre találkozhatunk csak, még a minimális érintkezést is megtiltják. Szörnyű, ez így nem mehet tovább. Azt kéri tőlem, mentsem ki innen, mert szerinte ez egy lassú haláltábor” – mesélte Van Blankenstein.

Az idős hölgy elmesélte, még egy tábla csokoládét sem hagyhat férjének, mivel ezt is megtiltották és büntetésekkel szankcionálják, ami eszméletlenül elkeseríti nemcsak őt, hanem az összes hozzátartozót, akik kedveskedni szeretnének bent lakó szeretteiknek.

Kanadában különösen szigorú korlátozások vannak érvényben, melyeket főként azért léptettek életbe, hogy megóvják a gondozóotthonok lakóit, arra viszont nem gondoltak, hogy a döntés értelmében a szóban forgó intézményekben tartózkodó idősek mélydepresszióba eshetnek, amely ronthat mentális állapotukon, és előidézheti egészségi állapotuk hanyatlását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.