Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Legalább 35-en hunytak el egy agyhártyagyulladásos járványban Észak-Mexikóban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hatóságok jelentése szerint a betegek mindegyike olyan műtéteken esett át, amelyek előtt gerincvelői érzéstelenítést kaptak a durangói magánkórházakban.

Egyes helyi tisztviselők hétfőn arról számoltak be, hogy eddig legalább 35-en hunytak el egy agyhártyagyulladásos járványban, amely rejtélyes körülmények között kezdett terjedni Észak-Mexikóban, Durango államban.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A mexikói egészségügyi hatóságok közölték, hogy az elmúlt hónapokban 79 agyhártyagyulladásos megbetegedést regisztráltak, az első esetet pedig tavaly év végén jegyezték fel, szintén Durangóban – írta a New York Post.

A meningitisz az agyat és a gerincvelőt körülölelő hártyák gyulladása, amely az agy azon területét is befolyásolja, ahol az agyfolyadék helyezkedik el, a gyulladást pedig baktériumok, vírusok vagy gombák okozzák.

Az orvosok több esetben is aszeptikus meningitiszt állapítottak meg, amelyet legtöbbször vírusos fertőzés okoz, megfelelő kezelés nélkül pedig különösen káros lehet a beteg egészségére nézve, s számos szövődménnyel járhat.

A helyi hatóságok szerint az agyhártyagyulladásos betegek mindegyike olyan műtéteken esett át, amelyek előtt gerincvelői érzéstelenítést kaptak a durangói magánkórházakban, bár a mexikói egészségügyi minisztérium még nem erősítette meg ezeket az információkat.