Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Halálos áldozata is van a szélsőjobboldali csoportok elleni belga razziának

Fotó: Twenty20 | Illusztráció

Bense Róbert

2022. szeptember 28. - 20:36

Egy ember meghalt Antwerpen tartományban, miután lecsaptak a szélsőjobbos szimpatizánsok csoportjaira a belga rendőrök – közölte a szövetségi ügyészség.

Hét városban, köztük Antwerpenben és Gentben tucatnyi házkutatást tartottak a “terrortámadás előkészítése és a fegyverekre vonatkozó jogszabályok megsértése” miatt indított nyomozás részeként – áll a szerdai ügyészségi közleményben.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A rajtaütések során számos fegyvert és lőszert foglaltak le a hatóságok, az ügyészség ugyanakkor megjegyezte, hogy a fegyverek egy részét legálisan tartották tulajdonosaik. Azt egyelőre nem közölték, hogy hány embert vettek őrizetbe.

Egy razzia során lövöldözés alakult ki a rendfenntartók és az egyik épületben tartózkodó személyek között. Közülük egy embert halálos lövés ért. Az ügyészség vizsgálatot indított a gyanúsított halálának körülményei miatt.

A hivatal az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a 36 éves férfi állítólag rálőtt a rendőrökre, amikor azok megpróbáltak behatolni a házába, emiatt alakult ki a tűzpárbaj – számolt be róla az Al Jazeera.

A VRT belga műsorszolgáltató szerint a lelőtt férfi arany- és ezüstkereskedő volt, aki fegyvereket és katonai tárgyakat gyűjtött. Az ügyészség szerint a mentők küzdöttek a férfi életéért, de már nem tudták megmenteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.