Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Négyen vesztették életüket, miután egy busz a folyóba zuhant Spanyolországban

Fotó: Utast szállítanak kórházba mentősök a katalóniai Montcada-i Reixac település vasútállomásáról, ahol összeütközött két szerelvény 2022. december 7-én. MTI/EPA/EFE/Marta Pérez
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A spanyol polgárőrség szerint a baleset egy „meredek lejtésű helyen” történt, ami jelentősen megnehezítette a terület megközelítését.

A helyi hatóságok jelentése szerint négy ember vesztette életét, miután egy busz a folyóba zuhant szombat éjjel, egészen pontosan a Spanyolország északnyugati részén található galíciai régióban.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A La Voz de Galicia újság értesülései alapján az incidens akkor történt, amikor a jármű megpróbált átkelni egy hídon Vigo és a portugál határ közelében, a buszon tartózkodó utasok pedig a Monterossóban lévő börtönbe tartottak, hogy meglátogassák a rokonaikat.

A mentőszolgálat közölte, hogy két holttestet találtak meg, emellett két másik személyt, köztük a buszsofőrt sikeresen kimentették és kórházba szállították, azonban az időjárás miatt éjszakára fel kellett függeszteni a keresést.

A spanyol polgárőrség vasárnap jelentette, hogy reggel folytatták a mentési munkálatokat, amelynek során két további holttestet találtak, a baleset pedig egy „meredek lejtésű helyen” történt, ami jelentősen megnehezítette a terület megközelítését – írta a The Straits Times.

A polgárőrség szóvivője az incidens helyszínétől mintegy 30 kilométerre fekvő Pontevedra városából nyilatkozott, hozzátéve, hogy a buszsofőr alkoholtesztje negatív lett, vagyis nem alkoholos befolyásoltság miatt következett be a baleset.