Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Mióta itt jártál:

Két rendőr és egy civil vesztette életét az al-Shabaab támadása miatt Kenyában

Fotó: A szomáliai biztonsági erők tagjai a Hayat szállodánál a fővárosban, Mogadishuban 2022. augusztus 20-án, miután fegyveresek két pokolgépet robbantottak az épületnél, majd elfoglalták azt. A merényletben legkevesebb tizenketten életüket vesztették, az áldozatok többsége civil. A támadást az al-Kaidával kapcsolatban álló al-Shabaab iszlamista csoport vállalta magára. MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A fegyveresek rakétagránátot lőttek a Hayley Lapsset táborból Garissa városa felé tartó jármű irányába, s ezt követően egy heves tűzharc vette kezdetét.

A helyi rendőrség szerdai közleményéből kiderül, miszerint két rendőr és egy civil vesztette életét, miután az al-Shabaab terrorista szervezet harcosai megtámadtak egy hatósági járművet Kenya keleti részén.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A teherautó a Hayley Lapsset táborból Garissa városa felé tartott, amikor egy robbanószerkezet működésbe lépett, majd a fegyveresek rakétagránátot lőttek a jármű irányába, s ezt követően egy heves tűzharc vette kezdetét.

A csoport rádióadója, az Andalus egyik adásában elhangzott, hogy a fegyvereseik megölték a kenyai biztonsági erők két tagját, emellett több személyt megsebesítettek – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

A hatóságok megosztottak néhány képet a támadás helyszínéről, amelyeken a kiégett teherautó, valamint egy homokban heverő holttest látható, majd arról tájékoztattak, hogy nincs információjuk a járműben utazó többi rendőr hollétéről.

Az al-Kaidához köthető al-Shabaab korábban több támadást is végrehajtott annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon Kenyára, az egyik legsúlyosabb merénylet pedig 2015-ben történt, amikor 166 embert gyilkoltak meg a garissai egyetemen.