Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Legalább 10-en vesztették életüket, miután orosz rakéták találtak el egy lakóházat Ukrajnában

Fotó: Lángol egy orosz támadásban találatot kapott lakóépület a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Konsztantinovkában 2022. július 9-én. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. július 10. - 13:48

Az ukrán elnök kabinetfőnöke szerint az offenzíva „egy újabb terrortámadás volt”, emiatt pedig Oroszországot „a terrorizmus állami támogatójaként” kellene elnevezni.

Az ukrán mentőszolgálat korábbi jelentésében hat halálos áldozatról adtak hírt, nemrégiben azonban megerősítették, hogy legalább 10-en vesztették életüket, miután az orosz rakéták egy ötemeletes lakóházat találtak el a kelet-ukrajnai Csasziv Jarban.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Pavlo Kirilenko, a donyecki régió kormányzója szerint mintegy három tucat ember rekedhetett a romok alatt, közülük két fővel pedig már sikerült kapcsolatba lépniük, valamint a mentési műveletek jelenleg is folyamatban vannak.

A Telegramon megosztott bejegyzésében hozzátette, a közel 12 ezer lakosú várost Uragan rakétákkal bombázták július 9-én késő este, amelyeket teherautókra szerelt rendszerekből lőttek ki, az említett épület pedig a támadás következtében teljesen összedőlt – jelentette a The Guardian.

Az RFE/RL hírügynökség szerint Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kijelentette, az offenzíva „egy újabb terrortámadás volt”, emiatt pedig Oroszországot „a terrorizmus állami támogatójaként” kellene elnevezni.