Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Hajszálnyival jobb az inflációs helyzet, a SPAR is csökkentette árait

Fotó: Wikimedia Commons
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A KSH legfrissebb adatai szerint a januári 25,7 százalékos fogyasztói árindex minimálisan, 25,4 százalékra csökkent. Ezt látva a SPAR is lépett és egyes termékeik esetében árcsökkentést eszközöltek.

Az Index a KSH friss adatai nyomán számolt be arról, hogy remélhetőleg végre túl van a csúcson a hazai infláció, a januári 25,7 százalékos fogyasztói árindex ugyanis minimális mértékben, 30 bázisponttal 25,4 százalékra csökkent.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Természetesen ez nem változtat a decemberben regisztrált 43,3 százalékos élelmiszer-drágulás tényén, ahogyan azt sem lehet nem észrevenni, hogy a KSH adatai szerint egy éves viszonylatban 70-80 százalékkal drágább a kenyér, a tojás, a vaj és a vajkrém, a sajt, egyes tejtermékek és a pékáruk is.

Végre egy számunkra is kedvező folyamat indult el

Az elmúlt hetekben sorra jelentették be a diszkontláncok, hogy egyes termékeik árait csökkentik, most pedig a SPAR is csatlakozott: ahogy arról korábban is beszámoltunk, a SPAR minden hétfőn új termékekkel bővíti akciós terméklistáját, az online szórólapon pedig feltüntetik az új fogyasztói árakat és az árcsökkenés mértékét is.

Az egy hete indított promóció keretében 300 termékkel indítottak, ami ezen a héten további 70 termékkel bővül. A hétfőtől promóciós tételek pedig a következők:

  • pékáruk (kenyerek, zsemlék, kiflik, bagettek, paillasse-ok) ára 7–40 százalékkal,
  • haltermékek ára 18 és 30 százalék közti mértékben;
  • míg egyes húskészítmények (virsli, baconszalonna) 5 százalékkal lesznek olcsóbbak.

Mivel vészesen közeleg a húsvét, a hazai üzletek is 30-40 százalékos forgalomnövekedésre számítanak, és már fel is készültek az ünnepre. A Lidl, a SPAR, a CBA, az Auchan és a Penny is bizonyos akciókkal várja vásárlóit az ünnep előtt. Habár az elképesztő mértékű élelmiszer-drágulás nyomán valószínűleg a vásárlók is kétszer meggondolják majd, hogy mire fognak költeni.