18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Pénzt kért egy hajléktalan, halálra ütötte érte egy fiatal

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 24. - 20:46

Vádat emeltek egy 21 éves fiatallal szemben, aki megütött egy hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle. A sértett elesett, beütötte a fejét, majd kórházba szállítása után meghalt.

A vádirat szerint a vádlott – egy 21 éves férfi – a 2020. augusztus 30. napjáról augusztus 31. napjára virradó éjszaka több barátjával együtt egy III. kerületi szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A szórakozóhely környékén tartózkodott a hajléktalan életmódot folytató sértett is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A vádlott trágár szavakkal utasította el a sértettet – írta az ugyeszseg.hu.

A hajnali órákban a vádlott barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy ott fényképezkedjenek. A sértett itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a vádlottól.

A vádlott ezt elutasította, amiből a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet a fején. Az ütésektől a sértett a földre esett és a fejét a térkőből készített járdaburkolatba ütötte.

A vádlott ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sértettet kórházba szállították.

A sértett a kórházba szállítást követő napokban – a súlyos fejsérülések okán – meghalt. A Fővárosi Főügyészség az 21 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A felvételen a bűncselekmény előzménye látható, amikor a huszonéves vádlott az ismerőseivel a szoborcsoportnál fényképezkedik. A vád szerint nemsokkal ezután ütötte meg a hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle.