Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Hadházy szerint Brüsszelben lehettek volna egy kicsit keményebbek is 

Fotó: Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A képviselő szerint „Orbán valószínűleg azt fogja leszűrni ebből a döntésből, hogy érdemes zsarolni több ügyben is, aztán majd lehet engedni egyéb kedvezményekért cserébe”. 

Megszületett a döntés a magyar helyreállítási tervről, amelyet elfogadásra javasolt az Állandó Képviselők Bizottsága (Coreper), és azt tanácsolták, hogy 7,5 milliárd euró helyett 6,5 milliárdot fagyasszanak be. 

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Hadházy Ákos képviselő is reagált a döntésre, különösen azokra a hangokra, amelyek azt szeretnék, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat. 

„Minden ilyen döntéskor előjönnek a csalódott hangok, hogy az EU miért nem csapott oda keményen?! Hát azért nem, mert nem így működik, az a lényege, hogy mindig mindenki győztesnek mondhassa el magát, mert ha valaki vesztesnek érzi magát, esetleg eszébe jutna, hogy az angolok útjára lépjen” – fejtette meg. 

Ezután pontokba szedte, hogy mit gondol, hozzátéve, hogy még nem látta a leírt megállapodást: 

„1) Szerintem a Bizottság és a Tanács rosszul mérte fel a magyar vétó jelentőségét, lehettek volna nyugodtan egy kicsit keményebbek is. Orbán valószínűleg azt fogja leszűrni ebből a döntésből, hogy érdemes zsarolni több ügyben is, aztán majd lehet engedni egyéb kedvezményekért cserébe.

 2) Persze lehet, hogy inkább Orbán számította el magát (idővel kiderül, melyik az igaz), hiszen a mostani határozatok NEM azt jelentik, hogy máris érkezik a pénz, ott vannak még a feltételek, amelyeket teljesíteni kell, köztük az igazságszolgáltatást érintő ügyek. 

3) Orbánnak most az volt a legfontosabb, hogy egy újabb vereséget megint hatalmas győzelemkent mutathasson be itthon. Ez az érintetlen propagandagépezetnek hála sikerülni is fog.

4) Ismét rögzítsük, hogy az EU nem fog helyettünk megoldani semmit, nekünk magunknak kell kezdeni valamit a saját országunk bajaival! Mi csak azt szeretnenk, ha a szabadon lopható pénzekkel nem segítenék Orbánt, és ez talán még nem egy lefutott meccs” – írta.