Dollár
392,70 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
470,24 Ft
Bitcoin
16,849 $

Mióta itt jártál:

Hadházy Ákos is megszólalt Majka új daláról, azonnal felvetett két gyanút 

MTI Fotó: Nyikos Péter
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 24. - 21:41

Majka ezúttal nem csak a zenei, de a politikai közéletben is nagyot robbantott, amikor pár nappal ezelőtt megjelent a Horváth Tamással közös dala, az Azt beszélik a városban. 

Az Azt beszélik a városban beleállt a politikába, és egyszerre szólt be a kormányoldalnak és az ellenzéknek is, és azt az üzenetet közvetítette, hogy igazából teljesen mindegy, hogy az ember mit csinál, úgysem érdekli a politikusokat. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ez volt az egyik része, amibe a legtöbben belekötöttek, a másik Majka személye, aki a TV2-nél dolgozik, és az ellenzékiek, akik közül többen rossz néven vették, hogy bírálják a munkájukat, azonnal támadni kezdték a rappert, mondván, hogy a tévés munkájával a kormánypropagandát legitimálja. 

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is megszólalt, aki szerint a dal nem rossz, igazságok is vannak benne, és „akár kockázatot is jelenthetett a szerzőjének”, azt állítva, hogy ma Magyarországon nem lehet bírálni a kormányt, de Majka dalából akár arra is következtethetnénk, hogy még sincs akkora diktatúra, hogy azt állítják. 

„Aki a hazug propagandának adja az arcát, akkor is a hatalomnak dolgozik, ha ír róla egy igaz dalt” – vádolta Majkát. 

Hadházy szerint „ha a Művész Úr ezek után tovább  dolgozik a propaganda fellegvárában, akkor akkor is felmerülhet két gyanú, ha a legjobb szándékkal írta a dalát

1. engedéllyel tette

2. magáért a szereplésért tette, esetleg az ellenzéki rajongók megnyugtatására”. 

„Amiben pedig az igazságok ellenére sem  mond teljes egészében igazat a dal: azt üzeni, hogy mindenki szemét, a szegény ember meg nem tud mit tenni. Valójában mindannyian felelősek vagyunk – bár eltérő mértékben – azért, ami itt van. És mindannyian tehetünk ellene. A hangsúly a »tehetünkön« van” – tette hozzá.  

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.