Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Ukrán védelmi minisztérium: a háború most van a “legaktívabb fázisában”

Légi felvétel egy orosz támadásban lerombolt lakóházról a Kijev melletti Irpinyben 2022. május 20-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Borbély Fanni

2022. május 25. - 10:59

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivője kijelentette, a háború most van a legaktívabb szakaszában.

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivője kedden kijelentette, hogy Oroszország ukrajnai inváziója a “legaktívabb szakaszába lépett”, s megosztotta, hogy az orosz erők megpróbálják bekeríteni az ukrán csapatokat Kelet-Ukrajnában, a Sziverszkij Donyec folyó mentén fekvő Szeverodonyeck és Liszicsanszk városában.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A szóvivő azt is elárulta, hogy az oroszok szemmel láthatóan továbbra is próbálkoznak és nem adták fel azon kísérletüket, hogy átkeljenek a folyón. Közlése szerint a most Kelet-Ukrajnában folyó harcok határozhatják meg Ukrajna sorsát, s kijelentette, a teljes körű orosz agresszió legaktívabb szakaszát tapasztalják – számolt be a Guardian.

Mint ismert, az orosz hadsereg igen komoly veszteségeket szenved a háborúban, szakértők becslései szerint akár a teljes haderő 10 százalékát is elveszíthették, ami példátlannak számít, főként annak fényében, hogy az évek óta húzódó háborúkban sem történtek ilyen komoly veszteségek.

Most pedig az orosz kormány szánta el magát egy drasztikus lépésre, mely bizonyítja, hogy komoly veszteségeket szenvedtek el a háborúban: az orosz kormánypárt olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, mely lehetővé tenné, hogy a 40 év feletti tartalékosokat is behívják a hadseregbe.