Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Haaland rekordgyorsasággal érheti el az 50. találatát a Premier League-ben

Már 44-nél tart a Manchester City norvég csodacsatárja.

MTI/EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Második szezonját kezdte Pep Guardiola csapatánál Erling Haaland, aki már az első idényében megnyert majdnem mindent a City-vel, teljesítményével pedig nagyban hozzájárult a klub első BL-győzelméhez is.

Haaland továbbra is elképesztő ütemben termeli a gólokat, hat bajnokin nyolc találatot jegyzett, és ha így folytatja, hamarosan eléri a félszáz gólt a Premier League-ben, és már most nagy esély van arra, hogy a tavalyi 36 gólos PL-rekordját is megdönti – írja a 90min.com. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Habár az angol bajnokságban 123 olyan játékos van, aki elérte az 50 gólt, ilyen sebességgel még senki sem közelített felé. Ruud van Nistelrooy 68 mérkőzésen jutott el idáig a Manchester Unitedben, míg Mohamed Salahnak 72 találkozó kellett a Liverpool színeiben.

Haaland 41 PL-fellépésén 44 gólt szerzett, mindez 1,07-es gólátlagot jelent, ebben a tempóban pedig akár már 4 meccsen belül elérheti az 50 találatot. Ám még ha több meccsre is van ehhez szüksége, a következő 24 Premier League mérkőzésén ötnél kevesebb gólt kell szereznie, hogy ne döntse meg a rekordot, ami elképzelhetetlennek tűnik.

Ezt követően pedig jöhetnek a következő mérföldkövek, a 100-as álomhatárt 34-en teljesítették, míg a 150-et már csak 13 játékos. A „kétszázasok” ennél is messzebb vannak, Wayne Rooney, Harry Kane, valamint az abszolút rekorder Alan Shearer érték el a bűvös számot. Shearer 260 gólos rekordja tehát egyelőre még nincs veszélyben.